Costa del Sol, destinatia de vis pentru vacanta ta din 2018

Costa del Sol ( ”Coasta Soarelui” sau Sun Coast daca vreti) este o regiune in partea sudica a Spaniei, in comunitatea autonoma Andaluzia si cuprinde orasele de coasta de-a lungul coastei mediteraneene ale provinciei Malaga. Oferte Spania Costa del Sol reprezinta cea mai buna alegere atunci cand cauti sa iti faci concediul in Spania.

Costa del Sol este localizata mai exact intre doua regiuni care sunt mai putin cunoscute, insa deosebit de frumoase. Este vorba despre Costa de la Luz si Costa Tropical. La inceput constituita din mai multe localitati mici, cu locuri linistite de pescuit, regiunea urma apoi sa fie, la inceputul secolului al XX-lea transformata radical intr-o destinatie turistica recunoscuta la la nivel mondial.

Ce mai trebuie sa stim despre aceasta regiune e ca include frumosul oras Malaga, dar si orasele Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcantara, Estepona, Manilva, Velez-Malaga, Rincon de la Victoria, Nerja, Torrox, comunitatea de Sotogrande, San Roque şi La Linea de la Concepcion.

Datand inca din epoca bronzului, asezarea a fost de-a lungul timpului colonizata si condusa de mai multe culturi printre care cartaginezii, fenicienii, romanii, vandalii, vizigotii si bineinteles maurii, inainte de Reconquista. Odinioara, populatia traia in sate de pescuit si asa numitele ”sate albe”, aflate mai in interiorul tarmului, in muntii care coboara pana la coasta.

Zona a cunoscut insa un avant in anii 1950 ca fiind potrivita pentru a satisface cerintele turismului international, de atunci dezvoltandu-se in permanenta. Astazi este o destinatie extrem de populara pentru turistii straini, nu doar pentru plajele sale superbe ci si pentru cultura locului.

Costa del Sol e o regiune de turism populara care gazduieste anual milioane de turisti si prin existenta Aeroportului International Malaga, in numeroasele sale statiuni asezate de-a lungul acestei portiuni de coasta din Gibraltar, din Vest, pana la Nerja in Est. Nu mai sta pe ganduri si cauta ofertele Spania Costa del Sol la Filadelfia! Cu siguranta te vei bucura de peisajele minunate, de activitatile pe care le poti intreprinde pe durata vacantei aici, de oamenii locului, cultura gastronomica, arhitectura, istorie, viata de noapte, distractie si plaje superbe!