Ce diferente exista intre domeniu, hosting si website?

In momentul in care vine vorba despre mediul online, foarte multa lume nu este la curent cu anumite denumiri, astfel ca nici nu pot sa faca diferenta intre acestea, iar motivul este unul cat se poate de simplu: oamenii nu au fost interesati de acest aspect.

Ei bine, sunt si persoane care au afaceri in mediul offline, care functioneaza perfect, insa care au auzit ca datorita faptului ca se pot promova si in mediul online, cifra lor de afaceri poate sa creasca foarte mult.

Acesti antreprenori insa, cu siguranta nu au cum sa aiba succes in mediul online, atata timp cat ei nu pot sa deosebeasca niste denumiri care in fond, inseamna altceva fiecare, iar fara aceste denumiri si fara sa stapaneasca bine aceste detalii, nu pot exista in mediul online.

Un bun exemplu este acela ca atunci cand ai un website, utilizatorii vor folosi numele de domeniu pentru a accesa site-ul, iar mai departe cand introduce intr-un browser numele de domeniu si apasa tasta enterm domeniul se transforma intr-un IP a serverului de hosting, iar serverul va trimite inapoi informatiile sticate ale site-ului.

Deci, fara aceste trei elemente foarte importante, domeniu, hosting si fisierele unui website, cu siguranta nu poti sa ai un site in mediul online.

Primul element important, este numele de domeniu, iar fiecare numae de domeniu format din litere, se va transforma intr-un IP, format din cifre, iar computerele formeaza intre ele prin adrese IP.

Acest lucru este asemanator cu apelarea unui numar de telefon al unei persoane, dar in loc de folosirea cifrelor, se folosesc literele pentru numele domeniului. Ei bine, pentru a inregistra un nume de domeniu, care trebuie sa fie unic, trebuie apelat la registrarii autorizati.

Un alt element foarte important, care conteaza extrem de mult, este legat de serverele de hosting, iar aici ar fi important de precizat faptul ca se poate opta pentru gazduire web de la Gazduire Enterprise.

Ei bine, acest serviciu de hosting sau webhosting inseamna un spatiu inchiriat pe un server, pentru care se plateste abonament lunar, pentru ca fara acest spatiu inchiriat, site-ul nu poate functiona si exist ape internet.

Aici este iarasi extrem de important de mentionat faptul ca fara un serviciu de gazduire web, indiferent de tipul gazduirii, numele de domeniu nu poate sa functioneze. Este practic la fel ca si cum ai o cartela sim, ins ape care nu o poti folosi pentru ca nu ai smartphone.

Ei bine, ultimul aspect despre care vom discuta, este legat de fisierele website-ului, care reprezinta continutul site-ului. Aceste fisiere sunt tot ceea ce vad utilizatorii in momentul in care acceseaza website-ul.

Pentru a intelege insa cum functioneaza toate aceste elemente, trebuie sa stii ca atunci cand un utilizator foloseste un browser pentru a introduce numele de domeniu, apasand tasta enter va trimite automat comanda catre serverul de gazduire web, care va citi fisierele website-ului, pe care mai apoi I le va transmite inapoi utilizatorului.

Este foarte important de precizat faptul ca aceste trei elemente functioneaza in lant, iar un site nu poate functiona fara aceste trei elemente.