Ce trebuie sa stie parintii atunci cand isi trimit juniorii la gradinita!

Este adevarat, majoritatea persoanelor nu-si aduc aminte de anii cand mergeau la gradinita. Din punct de vedere academic, gradinita reprezinta primul pas in formare personalitatii, o noua clasa intai. Cu toate acestea, obiectivele principale ale gradinitei sunt: de a promova dragostea pentru invatarea si insusirea noilor lucruri si de a dezvolta individul din toate punctele de vedere (social, emotional, artistic, cognitiv, fizic, intelectual).

invatamant-gradinita-1

Iata cateva lucruri pe care parintii cu copii de gradinita ar trebui sa le cunoasca:

1. In prima zi de gradinita trebuie sa fiti puternic in fata copilului. Sa-i aratati ca va simtiti confortabil chiar daca el va pleca de acasa pentru cateva ore. Astfel, copilul se va simti in largul sau, mult mai bine. Nu stati prea mult in sala la gradinita. Oferiti-i o imbratisare rapida si sarutati-l la usa, iar mai departe lasati educatoarea sa-l introduca in atmosfera clasei, alaturi de ceilalti copii si chiar sa-i arate prima sa activitate interesanta. Chiar daca micutul plange, educatoarea este pregatita pentru a face fata acestor situatii si cu siguranta se va descurca astfel incat sa-i capteze atentia copilului dumneavoastra si sa se linisteasca foarte curand dupa ce veti fi plecat.

2. Daca doriti sa-i transmiteti cateva lucruri educatoarei, momentul potrivit nu este in nici un caz dimineata in care toti copiii ajung la gradinita. In schimb, puteti nota ceea ce doriti sa o intrebati, sa-i scrieti un email sau sa incercati sa va intalniti cu dansa intr-un moment mai liber.

3. La gradinita vin copii diferiti, aflati in diverse stadii de invatare. Prin urmare, in niciun caz nu trebuie sa va ingrijorati daca micutul dumneavoastra nu stie sa numere pana la 10 sau sa rosteasca anumite sunete corect. Toate aceste abilitati vor fi exersate in timpul orelor petrecute la gradinita iar copilul le va stapani foarte bine in timp. Ceea ce puteti face este sa intariti sau sa repetati acasa ceea ce invata la gradinita. De exemplu, puteti sa-l intrebati ce a invatat la gradinita, ce cantecel stie sa va spuna, puteti sa va jucati cu noile concepte pe care si le insuseste. In acest mod, copilul va vedea ca exista o completare intre ceea ce se intampla la gradinita si ceea ce i se ofera acasa la parinti. Va asimila mult mai repede orice tip de informatii si veti fi surprins de acest lucru.

Daca sunteti in cautarea unei gradinite particulare de incredere pentru micutul dumneavoastra, accesati www.simsala.ro