Problema si solutia

De multe ori se spune ca solutia gasita este mai imbarligata decat problema in sine. Si e foarte normal ca sa fie asa. De ce?

Cum ar fi daca s-ar descoperi ca nu suntem singura rasa de creaturi existente in Univers? Nu zic ca suntem, dar imi imaginez situatia cu dovezi concrete. Cum ar fi daca s-ar descoperi nemurirea? No comment aici. Cum ar fi daca ar izbucni cel de-al treilea razboi mondial? Si asta ar fi problema, ca solutie nu prea exista. Cum ar fi daca s-ar descoperi un instrument care sa tranforme apa in aur? Pe langa faptul ca am fi sortiti sa bem Cola toata ziua. Cum ar fi daca s-ar dovedi ca George Bush este de fapt Hitler reincarnat? Asta fara sa va lasati imaginatia sa zboare. Cum ar fi daca in Romania exista anticristul? Eu cunosc destui, dar nu dau nume. Cum ar fi daca s-ar interzice vorbitul? Eu sincer as obosi toata ziua sa dau din maini. Cum ar fi daca Steaua si Dinamo s-ar intalni in Supercupa Europei? Probabil ne-ar descalifica ambele echipe. Cum ar fi daca am avea doar un singur anotimp? Si de preferinta sa fie iarna. Cum ar fi daca Metallica s-ar apuca de cantat manele? Nici nu vreau sa ma gandesc. Sau cum ar fi daca s-ar dovedi ca Elvis nu a murit cu adevarat? Sau Kurt…

V-am dat exemple ca sa va demonstrez ca unele probleme si framantari merita lasate nedescifrate. Rezultatul poate fi devastator. Solutia universala ramane valabila: f**k it, where’s my beer??